Вплив системи менеджменту на ефективність реалізації комунікаційної політики банківської установи - Розкошна, О.А.; Ушкалова, Ф.І. (Культура народов Причерноморья, 2014)
В статті визначена актуальність вивчення впливу ефективності управління на можливості комплексного використання різноманітних комунікаційних інструментів для успішної реалізації комунікаційної політики банку у напрямку забезпечення прихильності клієнтів до банку. Досліджені питання щодо можливостей інтеграції корпоративної стратегії розвитку банку і комунікаційної політики, складовими якої мають бути різні комунікаційні інструменти: реклама, особисті продажі, прямий маркетинг, стимулювання збуту, PR–послуги, інформаційні комунікації, вибір яких залежатиме від стратегічних напрямів діяльності фінансово-кредитної установи, і які обумовлюватимуть прискорення просування банківських продуктів на фінансовому ринку.