Astragalus dasyanthus Pall. на південному сході України - Птиця, В.В. (Донецький ботанічний сад НАН України, 2008)
Наведено результати інтродукційного вивчення рідкісного виду флори України Astragalus dasyanthus Pall. в Донецькому ботанічному саду НАН України. Охарактеризовано основні параметри інтродукційної популяції виду. Виявлено особливості проростання насіння та онтогенезу в умовах культури. Підтверджено необхідність механічної скарифікації насіння. На підставі результатів охоронної інтродукції A. dasyanthus доведено можливість використання цього охоронного заходу для збереження рідкісного і зникаючого виду на території України.