Дуальна природа капіталу і принцип додатковості: загальноекономічний та обліковий аспекти - Задніпровський, О.Г. (Культура народов Причерноморья, 2014)
В статті розглянуто історичний аспект формування поглядів теоретиків–економістів та обліковців щодо категорії «капітал». Простежено комплекс підходів до визначення сутнісної характеристики цього поняття – в аспекті тлумачення його змісту в інтересах бухгалтерського обліку, – як елементу активу або пасиву. Акцентовано увагу на однобокість будь–якої окремо взятої дефініції капіталу та обґрунтовано можливість адекватного розкриття сутнісного наповнення змісту терміна із застосуванням принципу додатковості.