Досвід країн АСЕАН в умовах адаптації західної та ісламської моделей банківських систем - Відякіна, М.М.; Резнікова, Н.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Досліджено особливості співіснування західної та ісламської моделей функціонування банківських систем на прикладі країн-учасниць АСЕАН. Проведено порівняльний аналіз досвіду банківських реформ у країнах Асоціації. Аргументовано, що держави об’єднання перебувають на різних етапах розвитку банківських систем, найрозвиненішими з яких є банківські системи Сінгапуру, Малайзії та Індонезії. Апелюючи до реалій економічної інтеграції в азійському регіоні, автори стверджують, що розвиток інтеграційних процесів сприятиме конвергенції банківських систем країн АСЕАН.