До питання формування узгодженого розвитку підприємств продовольчого комплексу - Ізмодєнова, Н.К. (Культура народов Причерноморья, 2014)
Досліджено сутність та необхідність формування узгодженого розвитку підприємств продовольчого комплексу. Актуальною є реалізація основних положень стосовно до агропродовольчого комплексу як складної соціально-економічної системи. У світовій науці уся зростаюча увага приділяється дослідженню проблем взаємодії суспільства й природи, взаємовпливу природного середовища й антропогенної діяльності. У результаті реформ у українському агропродовольчому комплексі відбулися істотні соціально-економічні перетворення. Ефективність системи регулювання укладається в створенні умов для стійкого економічного розвитку. Наукове обґрунтування стратегії сталого розвитку агропродовольчого комплексу країни вимагає чіткого визначення відповідних критеріїв, що відображають мінливі внутрішні й зовнішні умови.