Інноваційна система ЕС: еволюція і напрями розвитку в сучаних умовах - Хаірова, Е.А. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Стаття присвячена дослідженню еволюції інноваційної системи ЄС з початку офіційного об’єднаннякраїн Європи для єдиної регіональної інтеграції. Розглянуто причини створення наднаціональної системи ЄС та особливості проведення єдиної інноваційної політики. Досліджено основні заходи ЄС відносно проведення аналізу та оцінки про стан інноваційної діяльності в країнах- членах. Розглянуті основними пріоритетними напрямами інноваційної діяльності країн ЄС.