Життєздатність та морфометричні параметри насіння декоративних злаків, інтродукованих в Донецький ботанічний сад НАН України - Гридько, О.О. (Донецький ботанічний сад НАН України, 2008)
Вивчені морфометричні параметри насіння 15 видів та 4 сортів декоративних злаків колекції Донецького ботанічного саду НАН України родів Bouteloua, Briza L., Coix L., Deschampsia (L.) Beauv., Festuca Lam., Holcus L., Lagurus L., Lamarkia (L.) Moench., Melica L., Pennisetum (L.) Spreng., Phalaris L., Setaria (L.) Beauv., Uniola Michx. Для підвищення схожості посівного матеріалу при тривалому зберіганні рекомендовано використання стимуляторів схожості (0,5% тіосечовини та 0,01, 0,03 та 0,05% янтарної кислоти). Висока якість насіння досліджених декоративних злаків вказує на їх успішну інтродукцію на південний схід України.