Теоретичні основи прогнозування впливу суб’єктів реалізації фіскальної функції держави на економічну безпеку підприємств на засадах еволюційної теорії - Рудніченко, Є.М. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті досліджується проблема застосування основних положень еволюційної теорії для прогнозування впливу суб’єктів реалізації фіскальної функції держави на економічну безпеку підприємств. Підкреслено актуальність дослідження взаємодії суб’єктів господарювання у межах існування певної групи економічних суб’єктів – «екологічної ніші» та трансформація їх взаємовідносин як з суб’єктами зовнішнього впливу, так і всередині зазначеного об’єднання (популяції). Запропоновано двохетапний аналіз впливу суб’єктів реалізації фіскальної функції на підприємство: аналіз й прогнозування впливу таких суб’єктів на екологічну нішу суб’єкта господарювання, та безпосередній аналіз впливу суб’єктів реалізації фіскальної функції на окреме підприємство.