Оцінка декоративності інтродукованих видів і культиварів кущових рослин на південному сході України - Хархота, Л.В. (Донецький ботанічний сад НАН України, 2008)
Дана інтегрована оцінка декоративності 64 таксонів інгродукованих малопоширених кущових рослин на південному сході України. Естетичний і декоративний ефект їх оцінено за показниками характеристики форми і структури крони, забарвлення листків, наявності цвітіння та плодоносіння. Виділено три групи декоративності досліджених кущових рослин: рослини, декоративні протягом усього року; рослини, декоративні в період фаз цвітіння та плодоносіння; рослини, декоративні в період вегетації. Вони долучені до асортименту декоративних кущових рослин для прискореного розмноження з метою отримання високоякісного садивного матеріалу та використання у ландшафтному дизайні промислових міст регіону.