Національна парадигма культури в умовах глобалізації інформаційного простору: досвід наукової діяльності Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв - Яковлев, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У статті аналізується наукова діяльність Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв в аспекті нової національної парадигми культури в умовах світової глобалізації та інтеграції України в європейський інформаційний простір. Представлена міжнародна співпраця кафедри теорії, історії культури і музикознавства з європейськими інституціями в контексті обміну культурною спадщиною минулого через сучасні засоби інформації. В якості прикладів наводиться презентація в електронному середовищі українських книжкових раритетів: «Апостол» (Львів. 1574 р.), нотні рукописи ірмологіонів, хорові концерти А. Веделя.