Формування ринку праці за допомогою молодих ресурсів - Комарова, С.К.; Михальчук, Л.В. (Культура народов Причерноморья, 2014)
Стаття присвячена молоді, а саме молодим ресурсам на ринку праці України, які є одними з найнеобхідніших елементів ринкового механізму, є його рушійною силою. Мета даного матеріалу – аналіз та дослідження основних проблем, що виникають при працевлаштуванні, їх моніторинг та опис. В даній роботі проводиться опис молодіжного сегменту ринку праці, його розвиток, розділення на групи, їхня характеристика та порівняння, а також стан ринку праці України, його мобільність та мобільність його виконавчих елементів, тобто робітників, особливо молодих чоловіків та жінок на початку кар’єри. Розкриваються основні принципи організації праці та певні критерії пошуку і відбору молодих спеціалістів на робочі місця. Також наводяться певні статистичні дані відповідних досліджень, проведених на терені молодіжного ринку праці в Україні і світовому просторі, їх оцінювання, причини, якість розвитку та тенденції. А як підсумок – основні кроки до виходу на якісний новий рівень роботи, шляхи вдосконалення та покращення інфраструктури ринку праці України.