Метод аналізування ефективності видатків малих машинобудівних підприємств на маркетингову діяльність - Кирилик, Т.Ю.; Шпак, Н.О. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У статті структуровано видатки малого машинобудівного підприємства за підсистемами виникнення, запропоновано використання горизонтального і вертикального аналізу для їх порівняння та співставлення. Розроблено метод вимірювання ефективності видатків за класифікаційною ознакою належності до підсистем та для співставлення ефективності видатків у каналах розподілу малого машинобудівного підприємства.