Дидактичні засади навчання української мови у школах з кримськотатарською мовою навчання - Анафієва, Е.Р. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Розробка та опис дидактичних основ навчання української мови у школах з кримськотатарською мовою навчання передбачає виділення дидактичних принципів, відбір методів, прийомів та засобів навчання. Автор описує принципи навчання української мови. У статті розкрито загальнодидактичні принципи: наочності, посильності, міцності, свідомості, науковості, активності, виховуючого навчання, індивідуалізації, доступності, систематичності та послідовності, колективності, проблемності, розвиваючого навчання, а також специфічні методичні принципи навчання.