Оцінка можливих майбутніх змін водного стоку річок України (на середину ХХІ століття) - Горбачова, Л.О. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У статті виконано дослідження можливих майбутніх змін водного стоку річок України за даними чотирьох регіональних кліматичних моделей, а саме REMO/ECHAM5, RCA3-E/ECHAM5, RCA3- B/BCM, RRCM/HadCM3Q0 для сценарію А1В на основі базового (1991-2010 рр.) та прогнозного (2031- 2050 рр.) періодів. Для дослідження було залучено 31 басейн, які добре характеризують умови формування водного стоку річок на всій території України. Очікувані зміни середньорічного стоку води річок України на середину ХХІ століття найвірогідніше будуть перебувати в межах природних коливань водності.