Гостинність як риса національного характеру українців - Русавська, В.А. (Культура народов Причерноморья, 2014)
В статті розглядаються особливості характеру українців в контексті гостинності, специфіка якої була зумовлена складовими його ментальності, серед яких головними є специфіка селянського світосприйняття, соціальна психологія селян, правова свідомість, релігійні погляди.