Музична культура Криму: національні особливості - Аблязімова, Е.А. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У статті розглядаються поняття музичної культури в цілому, специфіка музичної культури Криму в національному контексті, внесок певних художників у її становлення, особливості музичних культур кримських татар, вірмен, караїмів, кримчаків і греків населяють півострів; взаємодія і взаємопроникнення цих культур. Представлений ряд імен діячів музичної культури Криму: Ст. Пасхалова, С. Майкапар, А. Рефатов, Я. Шерфедінов, Е. Налбандов, В. Бахшиш, М. Халітова, Е. Емір, Д. Кариков, О.К. Глазунов, А А. Спендіаров.