Уся сила таланту і творчого натхнення на службі науці. До 75-річчя академіка НАНУ Ю.М. Пахомова - Новицький, В.Є.; Татаренко, Н.О. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2005)
Пропонована читачеві стаття являє собою авторське бачення далеко неординарного вкладу видатного вченого-економіста, академіка НАН України Ю. М. Пахомова в пошук наукової істини і його прагнення використати останню в інтересах усього суспільства.