Стресостійкість студентів як важливий фактор оптимізації освіти - Морозов, Д.Ю. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглядається проблема психологічного стресу населення, у тому числі студентів і фахівців різних областей професійної діяльності, яка набуває актуальності в науковій і практичній сфері у зв'язку з безперервним ростом соціальної, економічної, екологічної, техногенної, а також особистісної екстремальності нашого життя й істотною зміною змісту й умов праці в представників багатьох професій. Технічний прогрес, у промисловості, на транспорті, в енергетиці, супроводжується підвищенням ролі людини в досягненні високої ефективності та якості діяльності, і множить завдання забезпечення безпеки праці.