Якість облікової інформації про грошові кошти, розрахунки і контроль за нею - Чижевська, Л.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Окреслено загальноприйняті функції та проблемні питання бухгалтерського обліку, як генератора інформації, в інституційній економіці. Зазначено, що якість облікової інформації, насамперед, формується на рівні кожного окремо взятого підприємства, а контроль повинен починатись із внутрішнього контролю. Спроектовано критерії якості облікової інформації та результативність контролю за нею на грошові кошти й розрахунки. Запропоновано виділити окремим пунктом особливості відображення електронних грошей у Положеннях (стандартах) бухгалтерського обліку України. Подано пропозицію на рівні підприємства: підвищити кваліфікацію професійності бухгалтерської служби в частині обліку електронних грошових коштів та відображати суми електронних грошових коштів на окремому синтетичному рахунку.