Аналіз впливу обмінного курсу на торговий баланс України - Харенко, К.М. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У даній статті розглянуто особливості впливу обмінного курсу гривні на торговий баланс України: проведено розрахунок реального ефективного обмінного курсу (PEOK) гривні відповідно до методології Національного банку України; за допомогою регресійно-кореляційного аналізу визначено силу зв’язку між обмінним курсом гривні та торговим балансом України за поквартальними статистичними даними за 2001-2012 рр. За результатами виконаних розрахунків автором здійснено перевірку умови Маршалла-Лернера для України відносно різних груп країн.