Порушення правил уживання великої / малої літер у сучасних українських друкованих ЗМІ - Чепурко, К.О. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглядаються порушення правил уживання великої / малої літер у власних назвах в українських газетах кінця ХХ – початку ХХІ ст. Зокрема зазначається, що в нині чинному українському правописі відбулися істотні зміни, що регламентують написання власних назв. Проведений аналіз дає підстави стверджувати, що позанормативні відступи в уживанні великої літери в багатьох випадках пояснюються не завжди адекватним розумінням чинних правил та «ідеологічними» мотивами, в інших випадках причинами таких відхилень є неуважність або й просто недбалість авторів, літредакторів і коректорів у сучасному контексті загального погіршення мовної культури.