Трансформація концепції збереження культурної спадщини людства у міжнародних відносинах - Літовченко, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті проаналізовано основні етапи становлення концепції захисту культурної спадщини до середини ХХ століття, показана еволюцію підходів до вирішення проблеми захисту культурних цінностей як в мирний період, так і в період воєн і конфліктів, досліджено основні напрямки діяльності Ліги Націй у сфері захисту культурної спадщини, представлені базові ідеї «Пакту Реріха».