Значення запозичень з французької мови в процесі збагачення лексичної системи сучасної англійської мови - Шушаева, С.Л.; Шиманович, Г.М. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У даній статті розглядається роль французьких запозичень у лексичній системі сучасної англійської мови. Визначається, що запозичення є елементом іншої мови перенесеним з однієї мови в іншу в результаті мовних контактів. В дослідженні був використаний комплексний підхід до дослідження номінативних характеристик французьких запозичень, в результаті якого виявляється системна організація досліджуваної групи запозичень, визначаються семантичні відносини. У ході аналізу було зроблено висновок, що французькі запозичення зіграли велику роль у становленні лексичної системи сучасної англійської мови, що сприяло подальшому її розвитку.