Обеспечение сбалансированности бюджетной системы Украины - Усков, И.В. (Культура народов Причерноморья, 2014)
Запропоновані комплексні заходи щодо забезпечення збільшення доходів і оптимізації витрат місцевих бюджетів, розвитку системи міжбюджетних відносин, економічного потенціалу територіальних утворень. Розроблена теоретична модель збалансованості місцевих бюджетів України в умовах становлення програмно-цільового методу планування на місцевому рівні, впровадження обґрунтованої системи оцінки якісного виконання бюджетних програм. Запропоновані комплексні заходи щодо забезпечення ефективної реалізації бюджетної політики на місцевому рівні.