Соціальна відповідальність в досягненні конкурентоспроможності підприємства - Шутаєва, О.О. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У статті розглядається соціальна відповідальність бізнесу в системі соціально-трудових відносин. Обгрунтовується необхідність і переваги соціально відповідальної поведінки як умови формування конкурентоспроможності підприємств в сучасному суспільстві. Розкриваються основні напрями підвищення соціальної відповідальності бізнесу з метою підвищення ефективності управління, зростання добробуту учасників економічних відносин і стабільності суспільства. Коммунітарна соціальна відповідальність розглядається не тільки як найважливіший елемент механізму реалізації стратегії модернізації та соціально-економічного розвитку країни, але і як найбільш ефективний спосіб досягнення конкурентоспроможності підприємства на всіх рівнях.