Демографічна ситуація в Україні - Вербицька, К.С.; Ільченко, В.М. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У статті на основі аналізу зроблена спроба визначити реальну демографічну ситуацію в Україні. Говориться про те, що на демографічний розвиток та якість населення суттєвий вплив справляють міграційні процеси, які в свою чергу сприяють тому, що Україна на сьогодні відноситься до країн з високим рівнем постаріння населення. Наведено статистичні дані кількості населення (наявного та постійного), народжених та померлих, природний приріст (скорочення), міграційних рух населення (у межах України, зовнішня міграція, міграційний приріст населення) в Україні за 2011-2014 рр.