Значення роботи над артикуляцією й дикцією в процесі вдосконалення співочого мовлення - Карпов, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2014)
Стаття присвячена актуальним проблемам музичної педагогіки, пов’язаним з опануванням секретами вокального мовлення, з врахуванням його специфіки в порівнянні з мовленням сценічним, а тим більше повсякденним. Звертається увага на особливу роль артикуляції й дикції у вдосконаленні вокальної техніки, у належному розкритті сценічного образу. Належне опанування артикуляцією й дикцією має безпосередній стосунок до виразності вокального виконання. Без відповідної артикуляції й дикції немислима підготовка професійного вокаліста