Можливість застосування реверсивного механізму сплати ПДВ в Україні - Стадник, М.В. (Економіка промисловості, 2015)
Розглянуто особливості реверсивного механізму сплати ПДВ в ЄС, зокрема перелік операцій, до яких країни-члени можуть за власним бажанням застосовувати даний механізм. Визначено окремі сектори економіки України, у яких можливе використання реверсивного механізму сплати ПДВ, а також наведено аргументи щодо даного вибору з урахуванням рівня тінізації та прибутковості кожного сектору.