Власні назви як елемент інтертекстуальності в поетичних творах XX століття - Коваль, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У роботі розглядаються проблеми інтертекстуальності та аналізуються власні назви як самостійні елементи інтертекстуальних зв’язків на матеріалі поетичних творів ХХ століття. Досліджуються особливості інтерпретації онімів як конденсованих символів, індивідуально- авторського переосмислення контексту світової і національної культури та історії у творах “неокласиків”. Розглядаються семантичні особливості художнього мовлення, визначаються функції, семантико-стилістичні та структурні особливості мовних засобів, простежуються тенденції своєрідного вживання власних назв у творчості “неокласиків”.