Оцінка функціонування систем управління персоналом харчових підприємств - Волков, Д.В. (Культура народов Причерноморья, 2014)
Статтю присвячено дослідженню організаційно-економічних засад оцінки ефективності роботи кадрової служби на підприємствах харчової промисловості й запропонована система показників, що дозволяють оцінити ефективність управління персоналом підприємств із погляду співвідношення «витрати на персонал» - «результати діяльності підприємства». Запропонована й апробована система показників, що оцінюють ефективність системи управління персоналом як центру фінансової відповідальності.