Споживча кооперація України в період НЕПу (1921 - 1928 рр.) - Тимченко, Ю.В. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2005)
Стаття присвячена актуальній проблемі – розвитку споживчої кооперації в умовах непу. Даний напрямок у кооперативному русі обґрунтовано розглядається як стимулятор ринкової економіки. Робиться висновок, що споживча кооперація України є одним із найбільш ефективних напрямків удосконалення існуючого господарського механізму (в аспекті посилення соціального фактора).