Фразеологічні одиниці української й англійської мов на позначення схильності до поширення пліток - Колеснікова, І.Є. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У статті досліджується питання зіставного ідеографічного аналізу фразеологічної мікросистеми на позначення схильності до поширення пліток в українській та англійській мовах. Створено схему ідеографічної класифікації розгляданої мікросистеми з урахуванням досягнень сучасної психологічної науки, висновків етнолінгвістичної і лінгвокультурологічної галузей лінгвістики. Проналізовано деякі фактори, що впливають на наповнення фразеологічних мікросистем обох мов.