До питання про функціонування в українській мові літературознавчих термінів для називання структурних частин та поетичних елементів художнього твору - Масликова, О.С. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У науковій статті висвітлено питання про функціонування в українській мові термінологічних одиниць для позначення компонентів, структурних одиниць та поетики художнього твору на основі праць М.С. Грушевського, який утверджував літературний варіант української мови на межі ХІХ – ХХ століть, вирішував багато проблемних питань у своїх наукових розвідках. Зазначається, що вчений часто коментує відтінки значення та аспекти вживання окремих одиниць, вказує на походження філологічних термінів та номенклатур із тематичної групи «терміни на позначення компонентів, структурних одиниць та поетики художнього твору».