Інноваційна спроможність економіки України - Прохорчук, С.В. (Культура народов Причерноморья, 2014)
Стаття присвячена дослідженню сучасного стану інноваційної можливості української економіки. Проаналізовано присвоєння глобального інноваційного індексу країнам, який розглядається як оцінка інноваційного потенціалу їх національної економіки. Розглянуто місце України в міжнародних рейтингах технологічної та інноваційної можливості країн. В результаті дослідження зроблено висновки про подальші перспективи інноваційної можливості України.