До питання про визначення сутності понять «кооперація» та «кооператив» у працях представників світової кооперативної думки - Пантелеймоненко, А.О. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2005)
У статті відображено і узагальнено визначення сутності понять кооперації та кооперативу, більшість з яких ще не була опублікована у сучасній вітчизняній економічній літературі. Одночасно автор пропонує свої визначення цих термінів.