Глобальний характер та сучасні особливості розвитку тіньової економіки - Шутаєва, О.О. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У статті розглядається питання розвитку тіньової економіки як невід’ємної складової світової економічної системи в сучасних умовах. Розкриваються особливості, напрямки та чинники тінізації економічної діяльності в розвинутих країнах, та країнах, що розвиваються. Аналізуються тіньові фінансові потоки з країн, що розвиваються, і країн з економікою, що формується. Наголошується на необхідності створення умов скорочення масштабів тінізації економіки як в межах окремої країни, так і світової економіки в цілому.