Фінансове забезпечення державних програм житлової іпотеки в Україні - Кондрашова, Г.П. (Культура народов Причерноморья, 2014)
Сучасна житлова іпотека в Україні зараз іспитує гостру недостачу фінансових ресурсів для її ефективної практичної реалізації. Для того, щоб поліпшити забезпечення громадян України власним житлом, необхідно постійно удосконалювати механізм іпотечного кредитування купівлі житла, у тому числі і з фінансовою допомогою держави. В статті перелічені сучасні державні (пільгові) іпотечні житлові програми України, проаналізовані джерела їх фінансового забезпечення, визначені недоліки їх фінансування. В статті визначені шляхи удосконалення джерел фінансування державних іпотечних житлових програм України.