Комплексний розвиток регіонів як основа якості життя населення - Нехайчук, Д.В.; Нехайчук, Ю.С. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У науковій статті розглянуто поняття комплексного розвитку регіонів та надано авторське тлумачення дефініції. Виокремлено збалансованість розвитку території як одного з аспектів в низці проблеми досягнення комплексності розвитку району. Виділено основні складові процесу комплексного розвитку регіону. Зроблено висновки щодо посилення тенденцій концентрації та централізації продуктивних сил, підтримання гнучкою пропорційності всіх елементів господарювання.