Погляди Д.І. Піхна на основні аспекти економічної політики держави - Горкіна, Л.П. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2005)
У статті розглянуто погляди професора Київського університету св. Володимира Д. І. Піхна (1853-1913) на роль і завдання держави у сприянні розвитку народного господарства, можливості та межі державного втручання в різні сфери і галузі економіки. Відзначається історичне і сучасне значення розробки вченим цих проблем.