Володимир Сосюра як баладист: до проблеми традиції і новаторства - Вишняк, М.Я. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У статті простежується, роль і місце жанру балади в повоєнній творчості В.М.Сосюри в літературному контексті, ії різновиди та художньо-індивідуальна специфіка.