Міфопоетика «Лісової пісні» Лесі Українки та «Дзвіноблакитне» П.Г. Тичини (спроба компаративного зіставлення) - Кузьменко, П.Б. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У статті подано спробу розглянути особливості осмислення представниками модерністичної літератури міфологічної спадщини, трансформацію в їх творчості канонічних міфологічних ідей, образів та сюжетів. В якості матеріалу аналізу автором взяті твори таких яскравих представників українського модернізму, як Павло Тичина (драма-феєрія «Дзвіноблакитне») та Лесі Українки (драма-феєрія «Лісова пісня»). Своїм завданням автор ставить спробу зіставлення двох вищеназваних творів з метою виявлення міфологічних складових компонентів, їх осмислення та подальшої трансформації в принципово нових культурних умовах