Залізничний комплекс України в роки першої світової та громадянської воєн (1914-1920 рр.) - Хахлюк, А.М. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2005)
У статті досліджується стан залізничного транспорту та залізничного машинобудування в період першої світової війни, лютневої та жовтневої революцій, громадянської війни. Висвітлюється процес подальшого зростання залізничних військ (як складової залізничного комплексу), частини і підрозділи яких діяли на території України.