Про ефективність діяльності товарних бірж України в роки НЕПу - Хромов, І.О. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2005)
Об’єктом дослідження статті є економічна та соціальна ефективність діяльності товарних бірж України в період непу. При цьому основна увага зосереджується на таких аспектах проблеми: посередництво в купівлі й продажу товарів; реєстрація позабіржових угод; надання послуг учасникам біржового торгу; підтримка комерційної освіти, благодійність тощо.