Еволюція поглядів учених-економістів на роль ринку цінних паперів в економіці - Баула, О.В. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2007)
У статті основна увага приділяється характеристиці положень економічних теорій щодо визначення функцій і завдань ринку цінних паперів в економіці. На базі досягнень світової економічної думки визначаються підходи до формування ефективного фондового ринку.