Ретроспективний аналіз формування корпоративних засад у вітчизняній економічній науці другої половини XIX – початку XX ст. - Супрун, Н.А. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2007)
Стаття присвячена ретроспективному аналізу еволюційних чинників формування корпоративних засад у вітчизняній економічній літературі другої половини ХІХ – початку ХХ ст. Основну увагу приділено дослідженню економічної сутності корпоративних відносин, детермінації правових норм і правил корпоративної поведінки, теоретичному обґрунтуванню державної політики в цій сфері.