Критика теорії цінності К. Маркса українськими економістами кінця XIX – початку XX ст. - Гордіца, К.А. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2007)
Дана стаття є продовженням розробки теми, започаткованої автором в одному з попередніх випусків збірника. Див.: К.А. Гордиця. До критики теорії цінності К. Маркса українськими економістами кінця XIX – початку XX ст. / Історія нар. госп-ва та екон. думки України: Зб. наук. праць. – Вип. 35-36. – Київ, 2003. – С. 227-236. У цій статті висвітлюються критичні зауваження вітчизняних вчених- економістів кінця ХІХ – початку ХХ ст. до трудової теорії цінності та теорії експлуатації К. Маркса. Показано еволюцію власних поглядів цих учених на можливість трудової інтерпретації категорії цінності.