Формування вітчизняної банківської системи у другій половині XIX ст. (структура та функціональне призначення) - Новікова, І.Е. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2007)
Досліджується загальна еволюція банківської системи на українських землях у другій половині ХІХ ст. Розглядаються також структурна будова цієї системи та її функціональне призначення.