Розвиток наукових підходів до класифікації та визначення економічної суті непрямих витрат підприємства - Списак, В.Є. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2007)
У статті розкривається актуальність досліджень в галузі оцінки, розподілу та обліку непрямих витрат підприємства, а також визначається роль аналізу попередніх концептуальних підходів до розуміння суті та класифікації останніх у процесі такого дослідження. Висвітлюється еволюція підходів до оцінки та групування непрямих витрат у західній та вітчизняній економічній науці та практиці діяльності підприємств. З’ясовуються закономірності становлення сучасного бачення цих аспектів в українській економіці.