Наукова концепція державних доходів та оподаткування М. М. Алексєєнка - Небрат, В.В. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2007)
У статті висвітлюються погляди видатного українського вченого- економіста М.М. Алексєєнка на економічну роль держави та механізм оплати її послуг. Концепція державних доходів і оподаткування розглядається в контексті модернізації фінансової системи країни, що відбувалася на рубежі ХІХ-ХХ ст.