К истории средневекового Боспора - Болгов, Н. (Княжа доба: історія і культура, 2013)
Викладено основні етапи історії Боспору Кімерійського в Середньовіччі від VII до XV ст. Головна проблема історії середньовічного Боспору вбачається у візантійському факторі, поєднаному з впливами різних народів Північного Причорномор’я – хазар, русів, татар, генуезців.